About Me

My photo
YASSIN SAHAJA RM0.80 SEN YASSIN + HOTSTAMPING RM1.30 SEN SAHAJA YASSIN + KOTAK RM1.50 SAHAJA YASSIN + KOTAK + HOTSTAMPING RM2.00 SAHAJA YASSIN + KOTAK + TASBIH RM2.50 SAHAJA (MINIMUM ORDER 100 UNIT) SMS/WHATSAPP 0149129986 (BELLA)

29 December 2012

Soalan yg kerap ditanya oleh pengguna baru As Beauty

Assalam, harini bella nak share sikit pasal soalan yang kerap kali ditanya oleh pengguna baru AS BEAUTY berserta dgn jawapan kepada kemusykilan anda. Antaranya soalan yg kerap ditanya oleh pengguna baru As Beauty;

1. Muka saya jenis yang berminyak/berjerawat, sesuai tak pakai produk ini?
= Insyaallah As Beauty sesuai dengan semua jenis kulit, tapi haruslah diingat, semua dengan izin dari Nya. As Beauty terkenal muka atas muka, anda tak akan meragui keberkesanannya.

2. Kenapa kawan saya pakai tak mengelupas, tapi sy pakai mengelupas dan keluar jerawat kecil2 pula?
= Kulit individu adalah tak sama, ada kesan yang cepat, ada kesan yang lambat. Bergantung pada jenis kulit dan masalah yg dihadapi. Juga kesan daripada penggunaan produk yang terdahulu yang dikhuatiri mengandungi bahan kimia. Tapi tak perlu risau, semua proses ini bersifat sementara. Bagusnya semua kotoran dikeluarkan dari muka, cuma perlu sabar utk seketika.

3. Sy pakai dah 2 minggu tapi rasa pedih n gatal?
= Itulah adalah NORMAL. Proses rawatan sedang berlaku. Pedih tu terjadi akibat pengelupasan halus yang tak nampak oleh mata kasar(PEDIH SIKIT JE PUN, MANJA SGT LA U OLLS NI HUHU). Gatal-gatal pula terjadi akibat pengeluaran toksin (proses detox) dan kemungkinan pengguna menghidap resdung.

4. Adakah cara penggunaan saya betul?
=Ya. Soalan ini paling penting. Pastikan anda menggunakan as beauty dengan cara yang betul seperti yang dicatatkan di flyers. Sangat penting utk mengetahui jenis kulit anda sendiri. Jika kulit yang dikategorikan sensitif, memadai pakai nipis dan dibantu dengan air, supaya kulit tak terkejut dan tiada perubahan drastik terjadi.

5. Boleh tak sy pakai foundation/bedak selepas pakai day cream?
= Boleh. Pastikan bedak & foundation yang bersesuaian. Cuma utk peringkat awal rawatan tak digalakkan utk campur dengan produk lain bagi mempercepat dan memudahkan proses rawatan.

6. Wanita hamil boleh pakai tak produk ini?
= Boleh. Produk as beauty tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Bahan asasnya semua dari alam semulajadi. Selamat. Yang kita risaukan hormon yang tak stabil oleh wanita hamil itu sendiri.

MOGA ENTRY INI DAPAT MEMBANTU. SMS/CALL/WHATSAPP BELLA 0149129986 UNTUK LEBIH INFO ATAU UNTUK DAPATKAN AS BEAUTY HARI INI. PENGEPOSAN KE SELURUH MALAYSIA (FREE POSTAGE). BY HAND SEKITAR JOHOR BAHRU. GRAB NOW! :)

19 December 2012

AS BEAUTY MANDAPAT KELULUSAN KKM! DAN PASTINYA 100% HALAL

SALAM! SINCE ADA BEBERAPA CUST YANG ASIK TANYA, BETUL KE AS BEAUTY NI LULUS KKM. BILA SURUH CHECK TAK TAHU MACAM MANA KAN, MEH SINI BESAR2KAN BIJI MATA TENGOK SINI K. JANGAN RAGU/GUSAR LAGI. AS BEAUTY SELAMAT UNTUK DIGUNAKAN :)


AS BEAUTY SOAP
NO PENDAFTARAN PRODUK
NOT101102420

AS BEAUTY DAY CREAM
NO PENDAFTARAN PRODUK
NOT101103272K


AS BEAUTY NIGHT CREAM
NO PENDAFTARAN PRODUK
NOT101103172K




GUNAKAN TANPA WAS2!
TIADA BAHAN KIMIA BERBAHAYA DALAM PRODUK KAMI. 
PM/SMS/CALL/WHATSAPP 0149129986
UNTUK ORDER. TQ


13 December 2012

OBUSE LIP TINT SHEER COLOR

HELLO, ASSALAMUALAIKUM KORANG!NAK TANYA,KALAU KORANG TENGOK CITE KOREA, CITE INDONESIA PERASAN SOMETHING X? CER TENGOK LIPS COLOR DIORANG. NAMPAK PINK,KEMERAHAN N NATURAL. KAN? SUKA? OK MEH SINI BELLA NAK KENALKAN ''OBUSE LIP TINT SHEER COLOR''. REFER GAMBAR BAWAH NI OKAY,SUPER NATURAL LOOK!CARA PAKAI SENANG JE, JUST DOT DOT SIKIT KAT BIBIR N RATAKAN SEGERA, DIE CEPAT KERING. AND  TAHAN 12 JAM.
HAA,AMACAM? CUN KAN? NATURAL SGT2, HARGA X MAHAL PUN RM15 UNTUK POS TAMBAH RM5.BERMINAT? BOLEH CONTACT BELLA TERUS K. SMS/CALL/WHATSAPP/VIBER 0149129986. 
AVAILABLE COLOR
-CHERRY PINK
-RED APPLE
-ORANGE
RM15 PER PCS
POSTAGE ADD RM5:)


PRODUK AS BEAUTY

Hello korang! harini bella nak kenalkan pada semua, produk2 as beauty yang available. yg bella jual.
bella nk terangkan fungsi,dan cara pakai n also harga bg setiap produk.berminat untuk order? boleh sms/call/whatsapp saya, di 0149129986.
saya membuat penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.
bagi sekitar Johor Bahru, Bella sendiri boleh hantarkan by hand.
yang berminat untuk menjadi salah seorang dealer/dropshipper pun boleh contact utk info lanjut. 
sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di chat box sebelah ni ye.atau tinggalkan comment kat sini. TQ !

Set 3 in 1 Facial Treatment
Sesuai untuk semua jenis kulit.
Harga RM 120 (WM) / RM 125 (EM) seset

Harga RM 45 (WM) / RM 47 (EM)
Sabun As Beauty - gunakan setiap hari. 
Cuci muka dengan sabun sekurang-kurangnya 2 kali sehari (pagi dan petang)

 
Essential oils for facial serum RM80/84 (WM/EM)
-Meningkatkan semangat dan melegakan sistem saraf.
-Sempurna untuk keseimbangan emosi, hormon dan sistem saraf.
-Baik untuk menghilangkan jerawat dan masalah kulit.
-Melawan jangkitan fungus.
-Meredakan tekanan dan mengurangkan simptom PMT dan menopaus.
-Merangsang peredaran darah dan baik untuk meditasi.

TRIAL PACK RM50/55 (WM/EM)
Seperti Set 3 in 1 tetapi dalam kuantiti yg kurang untuk percubaan kesesuaian produk As Beauty dengan penerimaan kulit pengguna.
As Beauty facial treatment sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak atau kering). Mengandungi Vitamin E, bagus utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat, parut jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.

Harga RM 42.50 (WM)

Krim Siang As Beauty:

Dipakai pada siang hari selepas cucian menggunakan sabun as beauty.
- Juga berfungsi sebagai alas bedak.
- Bertindak sebagai sunblock/menghalang kulit drpd sinaran
matahari (UV Protection)

- Dapat mencerahkan wajah
- Menghilangkan noda-noda hitam
- Agen pencerahan wajah
- Menghilangkan jerawat / bekas jerawat
- Mengecilkan pori-pori

Bahan:
Curcuma xanthorriza root extract, curcuma longa root (Kunyit), castor/minyak zaitun, cucumis sativus/timun.

Harga RM 42.50 (WM)

Krim malam As Beauty. Dipakai pada malam hari sebelum tidur selepas cucian menggunakan sabun As Beauty.

Fungsi;
-Dapat mencerahkan wajah
-Menghilangkan noda-noda hitam
-Menghilangkan jerawat dan bekas jerawat
-Mengecilkan pori-pori
-Memudarkan jeragat

Bahan;
Sulfur (air belerang gunung),pachyrrhizus erosus seed extract (yam/keladi) ,cucuvis/timun, castors/olive oil esters, serbuk mutiara air tawar, extract bengkuang, tocopherol (vitamin E).




10 December 2012

PUNCA JERAWAT

Penting utk mengetahui penyebab dan punca jerawat yang hinggap di wajah.. jika ini terjadi, bukanlah sebab produk semata-mata. Jom kita baca info ini; Penyebab dan Punca Jerawat;

- Jerawat di Dahi Suhu/haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan mungkin terlampau letih dalam erti kata lain tekanan atau Stress.
Tips: Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air kosong dgn banyak.

- Jerawat di Hidung Jika jerawat singgah dikawasan hidung mungkin haba perut yang tidak stabil dan sistem penghadaman yang bermasalah/sukar utk buang air besar.
Tips: Banyakkan makan buah-buahan/sayuran utk membantu sistem penghadaman bekerja dengan lebih baik. Kalau perut bersih, muka pun bersih.

- Jerawat di Dagu Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah. Selalunya petanda utk datang period.
Tips: manjakan diri dengan bau-bauan aromaterapi yang boleh membantu merelekskan dan mengimbangi hormon.

-Jerawat di Pipi Berkemungkinan fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Juga berkait rapat dengan masalah paru-paru.
Tips: Amalkan gaya hidup sihat. Sentiasa lah berada dalam persekitaran yang bersih. Jauhi rokok dan asap rokok.


JAGA KESIHATAN!JAGA KECANTIKAN

06 December 2012

Tindak balas normal dalam tempoh rawatan semasa pemakaian As Beauty

Hello semua, rasa lama pulak x update blog. Sebenarnya just nak bgtahu kesan2 biasa atau pun tindak balas normal dalam tempoh rawatan semasa pemakaian AS Beauty ni. Since saya tgk ada yg takut la, baru pki dua tiga hari, stop la, haih mcm2. Mcm mana ni? nak cantik, tp banyak songeh..acane tu? Antara tindak balas normal yg biasa la kan, first kdg2 kita rasa panas muke tu, then ade rase pedih2 sikit.. kdg tu ada yg keluar jerawat kat tmpat yg slame ni xpernah2 tumbuh jejer.. ada pulak tu, yg merah2 mukanya.. tak gitu? knp sy tahu sume ni? sbb mmg normal mcm ni.. tak perlu gelabah sgt eh adik2, abang2.. pasai pa? sbb dlm tempoh rawatan ni, sedang berlaku satu proses pengeluaran toksik/kekotoran pada bwh lapisan muka korang.. haaa so mule2 mmg die keluarkan habis punye! jerawat yg zaman2 dulu mase tingkatan satu yg xkua tu,die pulun kasi kua habis! hehe lpas dh keluar tu korang akan rasa perbezaan yg sgt ketara. yg kusam, jd berseri, yg gelap jadi cerah,yg berjerawat,licin!yg ade resdung,berkurang..Pokok pangkalnye, bersabar.. sbb kesannye mmg memuaskan hati. Ok mak jemah sekalian, sampai sini dulu.. Sebarang pertanyaan boleh tinggalkn kat chatbox sebelah ni yee :)
yg berminat nak order boleh direct sms/call/whatsapp 0149129986. peace yooo!